19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet
Den första uttagningen till Årets kock 2020 är genomförd. 24 bidrag går vidare till kvaltävlingen den 9-10 juni. En jury, ledd av Tommy Myllymäki, har gallrat ut fem kvinnor och 19 män bland totalt 68 ansökningar.
– Det har varit många kvalificerade ansökningar i år och en svår uppgift att välja ut de 24 bästa bidragen. Det märks att nivån har höjts jämfört med föregående år, menar Tommy Myllymäki.
Följande kockar är vidare till kvaltävlingen (utan inbördes ordning):
- Marcus Bremdal - Konstnärsbaren, Stockholm
- Adam Nilsson - Konstnärsbaren, Stockholm
- Liselott Karlsson - Restaurang Hybrid, Stockholm
- Mattias Jönsson Caesar - På skissernas, Lomma
- Mikael Feuk - Gastro Gaspari, Flyinge
- Sonny Tapper - Aveqia, Stockholm
- Magnus Åkerström - Stadshuskällaren, Stockholm
- Ludwig Tjörnemo - Unilever AB
- Jessie Sommarström - Urban Deli, Stockholm
- Martin Karlsson - Grenna Hotell, Gränna
- Andreas Jerrhag - Smoke Barbecue & Bar, Karlskrona
- Henric Herbertsson - SK Mat & Människor, Göteborg
- Emelie Nielsen - Restaurang KRUBB, Töreboda
- Christian Siberg - Omaka, Stockholm
- Martin Anneflod - Spiseriet, Göteborg
- Joakim Kjaerkner - Brasserie du Sud, Ystad
- Lisa Lönner Pulkkinen - Husmor Lisa Fine Home Dining, Vaxholm
- Luqaz Ottosson - Restaurang ROT, Gotland
- Niklas Ekholm - Hackholmssund Konferens, Bro
- Jesper Jakobsson - Restaurang Bhoga, Göteborg
- Ola Wallin - Kroken och Bloom, Göteborg
- Jesper Westermark - Allegrine, Stockholm
- Matilda Ewaldh - Skärets krog, Smögen
- Emil Petzén - Halmstad Golfklubb, Halmstad
Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.