23948sdkhjf

Juno ska ta gästerna till Medelhavet – ”Rätter med lite värme”

Det nya medelhavsbrasseriet på Kungsholmen i Stockholm har som mål att bli en restaurang för alla – inklusive hundar.

Den senaste i raden av brasserie- och bistrosatsningar heter Juno. Den 3 april öppnar den nya kvarterskrogen på Kungsholmen i centrala Stockholm.

Bakom restaurangkonceptet står restaurangchef Marcos Campos och kökschef Patrik Friberg. De kallar för ett medelhavsbrasserie.

– Ett besök på Juno är som att stoppa ner tårna på valfri sandstrand, där du får känna värmen och smakerna från hela Medelhavet. Vi koncentrerar ner dessa enkla smaker till ett omsorgsfullt mathantverk, rätter med lite värme för oss kalla nordbor. Vi försöker hitta smaker som binder samman värmen, solen och doften av Medelhavsregionerna, säger Patrik Friberg i en kommentar.

Gästerna kan avnjuta allt från blåmusslor med 'nduja, till citronkyckling med honungsdressing och grillad kronärtskocka med café de parissmör. Allt med inspiration från Medelhavets matkultur och kök.

Restaurangen består av en matsal samt en mindre bar och har ett öppet kök i mitten av lokalen.

Även inredningen är en hyllning till Medelhavet, och ska föra tankarna till de soliga kustländerna vid havet. Lokalen pryds av unika skulpturer, skapade exklusivt för Juno av konstnären och designern Jon Buck.

Juno ska vara en restaurang för alla, betonar krögaren Marcos Campos.

– Det slängs ofta med uttrycket att en restaurang ska kännas som ett vardagsrum, men mitt mål är att Juno ska kännas som att komma hem. Vi ska finnas där oavsett om du går förbi för att äta ensam, på första dejten eller med ett större kompisgäng. Juno är dessutom hundvänligt, något vi vet uppskattas av stadens hundägare, framför Marcos Campos. 

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.049