Hur ska vårmenyn se ut?
Några fina vinterdagar har vi nog kvar. Men när våren kommer, vad sätter du på menyn då? Det är både resurssmart och ofta väldigt prisvärt att välja lite mer udda och mindre ädla styckdetaljer. Det skapar en spännande meny och inte minst så är de udda detaljerna ofta väldigt smakrika!
Innanlår av gris är perfekt till schnitzel som passar bra till vårens primörer. Grillad karré eller pluma ger en härlig försommarkänsla. Innanlår av nöt passar perfekt att göra en tartar eller råbiff av. Bog av både nöt eller gris passar bra att ugnssteka och servera kallskuret med en vårig sallad. Att använda lite udda detaljer ger en smakupplevelse samtidigt som det är ett resurssmart sätt att ta tillvara hela djuret, från nose to tail, eller nos till svans som vi säger på svenska.
Här ger vi tips och inspiration.
Läs mer om olika styckningsdetaljer på gris, nöt och lamm här.
Är det viktigt att köttet är svenskt? Ja, så klart är det viktigt. Det bekräftas också av att nästan hälften av alla konsumenter och gäster vill veta var köttet kommer från. 3 av 4 kan också tänka sig att betala mer för svenskt kött jämfört med importerat. Locka fler gäster med svenskt kött på menyn!