Trendigt och prisvärt med nose to tail
Det är både resurssmart och ofta väldigt prisvärt att välja lite mer udda och mindre ädla styckdetaljer. Det skapar en spännande meny och inte minst så är de udda detaljerna ofta väldigt smakrika!
Att välja lite mer udda och mindre kända köttdetaljer är inte bara ett bra sätt att göra menyn mer spännande – det är också ett sätt att bidra till användning av hela djur, från nose to tail, eller nos till svans som vi säger på svenska. Har du testat att laga pulled pork av grislägg? Att göra en stek av bog, blanda i lever i färsen eller att rödvinskoka griskind? Det finns gott om fina styckningsdetaljer till riktigt bra pris och här hjälper vi dig att hitta dem.
Är det viktigt att köttet är svenskt? Ja, så klart är det viktigt. Det bekräftas också av att nästan hälften av alla konsumenter och gäster vill veta var köttet kommer från. 3 av 4 kan också tänka sig att betala mer för svenskt kött jämfört med importerat.