Årets kock startar juniortävling – priset driva egen restaurang
Årets Kock Elevfond startar tävlingen Juniorkrögare tillsammans med Carotte. Tävlingen börjar nästa år och vinnaren får möjligheten att driva sin egen restaurang.
– Vi ser ett behov av att stärka återväxten i restaurangbranschen och säkerställa att unga talanger ges rätt förutsättningar för att utvecklas. Genom detta initiativ vill vi inte bara inspirera, utan också ge nästa generation praktiska erfarenheter som för dem närmare sina drömmar, säger Helene Kugelberg, vd för Årets kock, i en kommentar.
Kockar mellan 19 och 23 år får delta i tävlingen och ges möjligheten att driva kvällsrestaurang på Agdas på hörnet i centrala Stockholm. Efter en första urvalsprocess går fyra unga kockar till finalen där de får presentera sina rätter inför en jury.
Juryn består av tidigare Årets kock-vinnare och Carottes gastronomiska ledare Albin Edberg som även kommer agera mentor åt vinnaren.
– Det här initiativet är en viktig del av vårt arbete i samband med Årets Kock Elevfond. Vi vill ge unga kockar verktygen att lyckas och samtidigt skapa en plattform för att deras passion ska få blomstra. Det handlar om att investera i svensk gastronomis framtid, avslutar Helene Kugelberg.
Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.