Roy Nader om krogsatsningen Dersch: ”Schnitzlar engagerar”
Restaurangen Dersch jobbar för fullt för att slå upp dörrarna tidigt nästa år, i Vasastan i Stockholm. Bakom restaurangen står mästerkocksdeltagaren Roy Nader tillsammans med grundarna bakom BAP Burgers och Pastrami i Stockholm, Ninos Afram och Richard Lahdo.
– Det går rätt snabbt nu. Allt är i fullgång. Jag pratade med den potentiella köksmästaren igår. Jag kan inte säga vem men det är en riktig toppspelare, säger Roy Nader till RS & Fastfood.
Dersch står för en sammanslagning av ordet ”Der Schnitzel” alltså schnitzel på tyska. Detta eftersom de ska servera schnitzlar från alla världens hörn. Innan restaurangen öppnar åker Roy på en resa för att testa så många schnitzlar som möjligt.
– Vi har redan varit i Milano. Snart bär det även av mot Tyskland och Österrike. Längre fram blir det Japan och Argentina, berättar Roy Nader.
På frågan varför schnitzlar svarar Roy att schnitzlar är ett ämne som engagerar. Han berättar att han lade märke till det efter en video han lade ut på sin Youtube-kanal om just schnitzlar.
– Alla hade någonting att säga om schnitzlar. Det är nästan samma nivå som att heja på sitt fotbollslag. Man hejar på sin favoritschnitzel.
Han menar även att schnitzlar är en maträtt som går att hitta i alla världens hörn och att det är en rätt som han tycker har hamnat lite i skymundan.
– Jag älskar schnitzel. Det är krispigt, saftigt, salt och finns i alla möjliga variationer. Det finns någon slags schnitzelkultur överallt. Argentina äter till exempel mest schnitzel per capita.
Denna restaurang blir Roy Naders andra. Första restaurangen ligger i Spanien, men han tycker inte att det är någon större skillnad att öppna restaurang här i Sverige.
– Varje restaurang grundar sig i en passion. Mat, dryck, måltid och möten. Det är vad som gör en restaurang oavsett vart den ligger.
Det administrativa arbetet lämnar han till sina partners Ninos Afram och Richard Lahdo.
– De är fantastiskt duktiga. De har en fantastisk servicenivå. Det måste vara ett bra team för att det ska funka. Jag fokuserar på min passion, vilket är mötet och maten.
Det finns inget officiellt öppningsdatum ännu men Roy Nader tror att det blir i mars eller april nästa år.
Artikeln är en del av vårt tema om Etablering.