Stark smörgåstrend – fjärde restaurangen för Mackverket
Smörgåstrenden är het just nu i Stockholm.
Sandhäxan i Vasastan, Subculture och Dåndimpens i Årsta och Scandwich på Malmskillnadsgatan har visat vägen och i dagarna öppnar Hedvik Henrekson och Zacharias Lindqvist Hansson, som båda medverkat i Årets mästerkock, mackbaren Dubbla deli i Hötorgshallen.
Som om inte det vore nog så öppnar Mackverket sin fjärde restaurang i Stockholm Quality Outlets Food Hall den 26 november.
– Vi ser verkligen fram emot vår etablering i Stockholm Quality Outlet då det passar bra med vårt varumärke och strategi att attrahera kvalitetsmedvetna snabbmatskonsumenter i en fin miljö. Vi kommer successivt utveckla erbjudandet och på sikt även leverera catering från platsen, säger grundaren Henrik Pettersson i ett pressmeddelande från Stockholm Quality Outlet som ligger i Barkarby, 20 minuters bilväg väster om Stockholm.
Med Mackverket breddas snabbmatsutbudet i Food Hall, där Hawaii Poké, Babas Burgers och Kebab Dudes finns sedan tidigare.
– Vi är otroligt glada över att Mackverket väljer att öppna hos oss. Det gör att vår Food Hall nu erbjuder en ännu större mix av alternativ. Det finns smaker för alla. Förhoppningsvis kan vi presentera ännu fler nyöppningar inom kort, säger centrumchef Frida Torbiörnsson.
Mackverket föddes som en foodtruck under brinnande pandemi. Med affärsidéen ”en macka är en måltid” erbjuder familjeföretaget surdegsmackor med matigt innehåll.
Sedan tidigare finns tre foodtrucks som kör runt under varumärket Mackverket och från den 26 november även fyra restauranger. De övriga tre restaurangerna är Matverket Söder i köpcentrumet Ringen på Södermalm, Matverket City i Stockholm City Food Hall och Mackverket Vrak på Djurgården.
Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.