Manhattan möter Italien på Pontus Frithiofs tredje Arlanda-restaurang
I slutet av 2022 tvingades Pontus Frithiof ofrivilligt stänga Pontus in the Air och lämna Arlanda, något han bittert förmedlade i sociala medier. Två år senare är det annat ljud i skällan. Den 19 november öppnade stjärnkrögaren sin tredje restaurang på Arlanda. Den andra ihop med Nordrest. De driver sedan tidigare även fine dining-konceptet La Girafe by Pontus ihop.
– Vi ser att Little Italy är ytterligare ett starkt och kvalitativt tillskott av fast food som behövs på Arlanda, säger Thomas Dahlstedt, vd och grundare av Nordrest som numera är ett börsnoterat bolag.
Den nya Arlnda-restaurangen bär förstås också stjärnkrögarens namn. Little Italy by Pontus Frithiof finns på terminal 5. Manhattan möter Italien på menyn som är tydligt indelad i pizza, sandwich, burgare och pasta. Maten beskrivs som vällagad, casual fast food som passar för alla dagens måltider
– Vi har skapat en meny som tilltalar många och innehåller både italienska klassiker och rätter med en twist från New York. Du kan välja mellan säkra kort som pasta carbonara, pizza salame eller en klassisk NYC Burger. Signaturrätter som ravioli ”Osso Buco style”, porchettaburgere och den välkändaoch numera trendiga italienska smörgåsen ”schiacciata”gör menyn unik mot övrigt utbud på Arlanda, berättar Pontus Frithiof.
Restaurangchef är Emma Berthas med erfarenhet från Görvälns slott, Teaterbaren och Sabis och köksmästare är Konstantinos Manousaridis som tidigare arbetat på Grand Central.
American Express Lounge by Pontus Frithiof är den tredje Arlanda-restaurangen som drivs av stjärnkrögaren.
Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.