23948sdkhjf

Taco Bars nya vd ska öka texmexkedjans marknadsandelar

Taco Bar siktar på att ta marknadsandelar både från restaurangkonkurrenter och från aktörer som verkar på marknaden för hemmalagad taco. 

Taco Bar byter vd. Majoritetsägaren Lars Callebro blir kvar som styrelseledamot men överlämnar vd-rollen till Linda Eriksson,

Linda Eriksson, som tillträdde sin nya tjänst den 8 oktober, kommer närmast från Nordic Hotels & Resorts, som ingår i Strawberrykoncernen. Hon har även dessförinnan haft ledande roller inom restaurang- och hotellbranschen. 

Den första Taco Bar-restaurangen öppnade i mars 1983 i Kungshallen vid Hötorget i Stockholm. Under de senaste 15 åren har kedjan gått från 18 till  i dag 45 restauranger. Några har dock också försvunnit på vägen under lågkonjunkturen, som mest har kedjan haft 48 restauranger.

Rekryteringen av Linda Eriksson beskrivs i ett Linkedinlägg som en sätt för den svenska texmexkedjan att flytta fram positionerna. Den nya vd:n förväntas etablera fler restauranger med hjälp av nya franchisetagare. 

– Jag ser flera möjligheter där Taco Bar kan växa och ta marknadsandelar – både från konkurrenter på restaurangmarknaden men också från hemmatacon och fredagsmyset, säger Linda Eriksson och tackar Lars Callebro för förtroendet.

Lars Callebro i sin tur betonar att med Linda Eriksson som vd har Taco Bar framtiden för sig.

– Det är ett älskat varumärke bland många svenskar, ett framgångsrikt koncept och ett välfungerande franchisesystem som är otroligt hängivet konceptet och gästerna. Linda kommer inte bara förvalta det, hon kommer utveckla och ta Taco Bar till ännu fler svenskar, nya städer och kanske till och med utanför Sveriges gränser, säger Callebro.

Polen tycks stå först på tur i expansionsplanerna utomlands. Kedjan söker aktivt efter en franchisepartner för att ta konceptet till Polen.

Bolaget som innehar masterfranchiserättigheten för Taco Bar i Sverige omsatte förra året 42,2 miljoner kronor och gjorde en vinst efter finansiella poster på 7,8 miljoner. Svenska Taco Bar AB är ett dotterbolag till Rusky Capital AB som också kontrolleras av Lars Callebro.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125