23948sdkhjf

Rikskänt kebabbråk över – Midan har lämnat Hornsberg

Bostadsrättsföreningen har köpt ut Midan i förtid och söker nu nya hyresgäster till restauranglokalen vid Hornsbergs strand i Stockholm.

Det infekterade bråket mellan en bostadsrättsförening och kebabrestaurangen Midan blev en riksnyhet hösten 2019, och har sedan fortsatt att orsaka rubriker. Nu står de omstridda lokalerna i Hornsberg i Stockholm tomma. Midan har köpts ut i förtid, rapporterar Fastighetsnytt

Konflikten startade när bostadsrättsföreningen Välbehaget sa upp det sjuåriga hyresavtalet efter bara sex månader, bland annat med hänvisning till stora störningar nattetid från restaurangens verksamhet.

I maj 2020 gav Stockholms tingsrätt restaurangen rätt att stanna kvar i sina lokaler och ett år senare slog Svea hovrätt fast domen. De störningar som kommit från själva restauranglokalen under kvällar och i anslutning till stängning samt från komplementslokalen är en naturlig följd av den verksamhet som lokalerna har upplåtits för, ansåg hovrätten.

Förra året blev det uppmärksammade bråket till teater om klass och segregation i Alma Kirlics pjäs Kebaben på skäret.

Efter att hela historien tagit en ny vändning är striden nu definitivt över. Midan, som har en Mellanösterninspirerad meny och enligt egen utsago är mer än bara kebab, har köpts ut i förtid och lämnat lokalerna.

BRF Välbehaget söker nu en eller flera nya hyresgäster till det attraktiva hörnläget med sjöutsikt vid Hornsbergs strand. Totalt handlar det om 350 kvadratmeter restauranglokal som annonseras ut.

Efter stängningen i Hornsberg hänvisar Midan gästerna till sina två kvarvarande restauranger, den ena i Sundbyberg och den andra vid Odenplan i centrala Stockholm. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062