23948sdkhjf

Ännu en NK-öppning för Myllymäki – nya bistron ”ett kärleksbrev”

Krögarduon Tommy Myllmäki och Pi Le öppnar bistron Tojours i Ljusgården den 5 oktober. 

Tommy Myllmäki och kompanjonen Pi Le fortsätter att utveckla nya koncept för NK i Stockholm. Duon tog först över driften av Bobergs Matsal och Nordiska Kantinen på plan fyra i NK-huset. Den 2 september adderades sedan nya salladskonceptet Akvileja.

Snart väntar ytterligare en invigning. Den 5 oktober öppnar Tojours i Ljusgården på NK. 

– Det är en bistro med en förkärlek för enkel, god och vällagad mat, kombinerat med en Caviarbar och vi ser det som vårt kärleksbrev till fransk/nordisk gastronomi, förklarar Tommy Myllymäki i ett inlägg på Linkedin.

Där utvecklar han också tankarna bakom övriga matsatsnngar på NK. På Bobergs strävar duon efter att skapa en vällagad och traditionsenlig upplevelse. 

– Vi erbjuder varm och professionell service med fokus på klassisk fransk och svensk gastronomi, så att du som gäst verkligen ska känna dig hemma i den legendariska arkitekten Ferdinand Bobergs sista verk. 

Nordiska Kantinen är fortfarande mitt i en förändringsprocess. 

– Vårt mål är att skapa den moderna bricklunchen som man längtar tillbaka till, samtidigt som vi varje vecka lyfter en traditionell svensk husmanskosträtt .

Det tredje och senaste konceptet är Akvileja på plan fyra i NK-huset. Det är en salladsrestaurang där salladerna följer årstiderna och krögarnas inspiration, och salladerna blandas vid beställning.

– Det är ett otroligt roligt koncept att arbeta med, men också en stor utmaning för vårt team – sallad är en rätt som inte kan döljas bakom några krusiduller. Den måste alltid vara på topp, varje gång, varje dag. Skillnaden mellan succé och platt fall är verkligen minimal, betonar Myllymäki.

Fikautbudet på Akvileja kommer  också variera efter säsong, I konceptet ingår vad som beskrivs som rustik fika från restaurangens konditor Linda Dahl, vinnare av Årets konditor 2023.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094