23948sdkhjf

Kultur och mat ska mötas på Nomi – ”Bygger en upplevelse”

Två krogar samsas under samma Nomi-tak. Révolte blir Sveriges första restaurang helt dedikerad till gästkockar.

Merkurhuset på Skeppsbron i Göteborg vann Kasper Salin-priset för Sveriges bästa arkitektur 2022. Snart blir det liv och rörelse på den 700 kvadratmeter stora entrévåningen. I oktober öppnar restaurang- och nöjeskonceptet Nomi.

Två restauranger och ett galleri ska samsas på ytan. Den ena restaurangen, Aji, kommer att erbjuda en fusion av japanska och peruanska smaker i enlighet med Nikkei-köket. Révolte blir Sveriges första restaurang helt dedikerad till pop up-gästspel från gästkockar. På kvällarna öppnar Bar Nomi med livemusik och DJ:s.

Nomi drivs av Peter Tong, Pearly Teo, Stina Avila Danielsson och Marcelo Rizzo Prux, alla med stor erfarenhet från restaurang- och eventbranschen både i Sverige och utomlands.

Medgrundaren Marcelo Rizzo Prux betonar att Nomi ska vara mer än en plats att bara äta eller ta en drink på.

– Vi bygger en upplevelse där kultur, mat och kreativitet möts. Vi vill att varje besök ska kännas unikt, som att kliva in i ett nytt äventyr varje gång.

Pelle Arve, områdeschef på fastighetsbolaget Platzer, menar att Nomi bygger vidare på den kreativa anda som redan finns i Merkurhuset. 

– Restaurangerna, baren och galleriet kommer att bidra till att området blir ännu mer levande och samtidigt förlänga mat- och nöjesstråket från Rosenlund och Järntorget hela vägen ner till Skeppsbron, säger Arve.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094