23948sdkhjf

Skörden växer – Melker Anderssons krogprojekt är fyra koncept i ett

Med de fyra matkoncepten Orangeriet, Matbaren, Framfickan och Bistron erbjuder Skörden ett brett utbud i olika prisklasser. Dessutom ska fler unga lockas till kockyrket med en traineeprogram.

I juni presenterades kvarterskrogen Skörden som ett projekt för att inspirera unga till en framtid inom restaurangbranschen. Nu är krögarprofilerna Melker Andersson, Jimmy Lappalainen och Claes Grahn-Möller samt entreprenörerna Alexander Throne-Holst och Casten von Otter redo att lansera hela den ambitiösa satsningen på Södermalm i Stockholm.

Skörden är samlingsnamnet för fyra olika restaurangkoncept. Koncepten utgörs av Orangeriet, Matbaren, Framfickan och Bistron.  De tre förstnämnda öppnar den 16 september, medan Bistron på Skördens nedervåning öppnar den 14 oktober. 

− Ambitionen med Skörden har varit att skapa en välkomnande, okomplicerad och prisvärd kvarterskrog, med ett brett utbud i olika prisklasser och för olika behov. En efterlängtad mötesplats med varm och personlig atmosfär, dit man vill återvända flera av veckans dagar för att umgås och äta riktigt god mat, säger Melker Andersson.

I konceptet ingår även temakvällar, event och kreativa pop up-lösningar. Till det ska läggas Chefs Camp,  traineeprogrammet för aspirerande kockar som har som syfte att locka fler unga till kockyrket. Under sju månader får traineekockar under 18 år arbeta under ledning av kockarna Melker Andersson, Jimmy Lappalainen och Claes Grahn-Möller.

− Att få bidra till att skapa något helt unikt tillsammans med några av restaurangbranschens främsta kockar, där matglädje och socialt ansvarstagande förenas i en unik mix, är fantastiskt kul. Skörden och Chefs Camp är helt i linje med vad vi vill erbjuda i kvarteret. Vi ser fram emot att se restaurangbranschens framtida stjärnor inleda sin karriär här, säger Karin Jernström Nyberg, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078