23948sdkhjf

McDonald's bryter mot strategin – öppnar restaurang i innerstan

I oktober öppnar snabbmatsjätten en ny restaurang vid Torsplan i Stockholm, mitt emot värsta konkurrenten Max.

Är McDonald's på väg att revidera sin strategi? För första gången på länge ska snabbmatsjätten öppna en ny restaurang i Stockholms innerstad. Det sker vid Torsplan. Den nya restaurangen öppnar den 10 oktober, vilket tidningen Mitt i var först att rapportera om.

Som RS&Fastfood har rapporterat om ett flertal gånger har McDonald's på senare år valt att i rask takt lämna citykärnorna till förmån för drive thru-restauranger längs trafikintensiva vägar. Enligt Fastighetsvärlden har den amerikanska kedjan under de senaste sju åren stängt totalt 13 restauranger i centrala lägen enbart i Stockholmsregionen.

Men nu bryter snabbmatsjätten, som nyligen fick en ny svensk vd i Joakim Bohman, mot sin egen strategi. Åtminstone tillfälligt.  

Den 10 oktober öppnar den nya restaurangen vid Torsplan i Hagastaden på gränsen till Karolinska-området i Solna. Den kommer att ha en yta på 283 kvadratmeter och ligga i samma byggnad där en av de nya uppgångarna till tunnelbanan ska mynna ut. Tvärs över vägen, i Axfoodhuset, finns värsta konkurrenten Max.

McDonald's har sedan tidigare en restaurang med drive thru lite längre norrut på Solnavägen. Den kommer enligt uppgift att ligga kvar där även efter etableringen vid Torsplan.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078