23948sdkhjf

Före detta Ica-direktör blir vd för svenska McDonald's

Joakim Bohman efterträder dansken Joachim Knudsen som lämnade snabbmatsjätten i slutet av 2023.

McDonald's hämtar sin nya svenska vd från dagligvaruhandeln. 

Joakim Bohman var försäljnings- och marknadsdirektör på Ica Sverige när han i september förra året avslutade en tolvårig anställning hos Ica. Ett år senare tillträder han som vd för Food Folk Sverige AB, bolaget som äger rättigheterna att vara franchisegivare för McDonald's i Sverige.

”Den 9 september påbörjar jag detta spännande uppdrag och ser verkligen fram emot att träffa alla duktiga medarbetare och franchisetagare. Det ska bli oerhört spännande och se vad vi åstadkomma tillsammans!”, skriver Joakim Bohman på Linkedin och bifogar en bild där han firar det nya jobbet.

”På bilden ser ni mig fira med familjen – vad kan vara bättre än en kombination av cheeseburgare och champagne?”

Joakim Bohman var en del av Ica Sveriges ledning under åtta av de tolv åren hos matjätten. Efter en omorganisation i början av 2023 fick han titeln försäljning- och marknadsdirektör. Bohman har tidigare också varit både affärschef för Ica Maxi special och affärschef för Maxibutikerna.

På Food Folk Sverige AB efterträder han dansken Joachim Knudsen som lämnade posten som vd för svenska McDonald's den 22 december 2023. I väntan på en ny permanent vd har bolaget tillfälligt letts av Jacob Stabell.

McDonald's har på senare år gjort en strategisk förflyttning och stängt flera citynära enheter samtidigt som snabbmatskedjan expanderat restaurangerna utmed de svenska vägarna.

Enligt den senaste årsredovisningen för Food Folk Sverige AB ökade McDonald's i Sveriges sin totala försäljning med 10,5 procent jämfört med 2022 och omsatte under 2023 1,4 miljarder kronor med en vinst efter finansiella poster med 227,3 miljoner kronor.

I årsredovisningen framgår också att det svenska bolaget fortsatt det arbete som syftar till en ökad integrering med Food Folk i Finland, Norge och Danmark. Det har lett till betydande samordningsvinster och bolaget bedömer att det ökande nordiska samarbetet kommer att ha en positiv påverkan på resultatet även under 2024.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078