23948sdkhjf

Myllymäkis satsning i NK-huset växer med Akvileja

NK behöver ett riktigt bra salladskoncept, menar Tommy Myllymäki, vars nya koncept består av en salladsmeny som följer årstiderna och fika av Årets konditor Linda Dahl.

Stjärnkrögaren Tommy Myllymäki och hans kompanjon Pi Le fortsätter att utveckla nya koncept. När Akvileja öppnar i dag växer två till tre i NK-huset i Stockholm.

Tommy Myllymäki och Pi Le har redan tagit över driften av Bobergs Matsal och Nordiska Kantinen på plan fyra i NK-huset. Med Akvileja, som öppnar den 2 september, adderas ett koncept med en salladsmeny som ändras efter årstiderna. 

– Vi startade Akvileja för att Pi och jag insåg att NK behövde ett riktigt bra salladskoncept. Vi vill skapa sallader som vi själva älskar att äta, med en meny som ständigt förändras och följer både vår inspiration och årstiderna, säger Tommy Myllymäki.

Även fikautbudet på Akvileja kommer att variera efter säsong, I konceptet ingår vad som beskrivs som rustik fika från restaurangens konditor Linda Dahl, vinnare av Årets Konditor 2023. 

– Vi är oerhört glada över att Linda Dahl blir en del av Akvileja som kommer bjuda på nya men också traditionella smaker. Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning, och vi vill förmedla en känsla av fart och fläkt men ändå ett uns av lugn – och det känns verkligen som att vi har prickat rätt där, säger Pi Le.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078