23948sdkhjf

Modernt brasserie ska bli mötesplats i Göteborg

Den åttonde restaurangen enligt Nòr-konceptet har öpppnat. Avsikten är att skapa en ny mötesplats med internationell men avslappnad atmosfär. 

Göteborg har fått ett nytt modernt brasserie. I dagarna har den nya kvarterskrogen Nòr öppnat på Lindholmen. 

– Tanken med NÒR är att restaurangen ska bli kvarterets främsta häng, som ett andra vardagsrum för våra gäster. Vi vill skapa en internationell men avslappnad atmosfär, säger Johan Svensson, F&B manager på nyöppnade Clarion Hotel Karlatornet.

Restaurangen i Göteborg är det åttonde brasseriet i Sverige, enligt Nòr-konceptet, som är ett av två restaurangkoncept som förra året lanserades i Norden av hotellkedjan Strawberry (före detta Nordic Choice Hotels).

Nór ska vara ett modernt brasserie som kombinerar nordisk kokkonst med inspiration från centrala Europa Målet är att ta vara på lokala och nordiska råvaror från skog och mark.

På vinhyllan märks en förkärlek till europeiska viner, främst från Frankrike, Italien och Spanien, och cocktaillistan är inpirerad av anrika hotellbarer med klassiska cocktails som samsas med restaurangens egna signaturdrinkar.

Restaurangen öppnade den 1 september samtidigt som Clarion Hotel Karlatornet slog upp dörrarna med 300 nya hotellrum, cityspa, gym, bar och en konferensavdelning.

– Det har länge saknats en självklar mötesplats på Lindholmen. Med läget mot Lindholmsallén, på entréplan i Karlatornet, ser vi fram emot att bjuda in såväl hotellgäster som göteborgare för att skapa just den där mötesplatsen för alla tillfällen, säger Johan Svensson.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094