23948sdkhjf

Burger King har blivit Max för tionde gången

Max har tagit över Burger Kings tidigare lokal och öppnat sin tredje restaurang i Växjö. 

Max Burger fortsätter sin expansionsresa. Den planerade restaurangen i Växjö har nu öppnat. Det innebär att den norrländska snabbmatskedjan nu har tre restauranger i den småländska staden. Återigen är det en gammal Burger King-lokal som tagits över av Max. 

Hittills har Max tagit över tio lokaler från den amerikanska burgarkedjan som lämnat många platser men som nu säger sig redo att satsa på att ta marknadsandelar i Sverige igen (intervju med Burger Kings landschef Carsten Lambrecht här).

Den nya Max-restaurangen, som slog upp portarna den 19 juni, ligger strategiskt intill riksvägen och är den tredje i Växjö och den 154:e i Sverige.

– Vi har två bra restauranger som Växjöborna gillar, men ingen av dem är enkelt tillgänglig från riksvägen som går runt Växjö. Denna restaurang kompletterar de andra två väldigt bra geografiskt, Norremark är lättillgängligt med mycket handel och bra trafik. Vi ser fram emot att välkomna både Växjöborna och bilburna gäster som passerar, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på Max.

Daniel Stjernling är nytillträdd restaurangchef på Max Norremark i Växjö och har jobbat inom burgarkedjan i närmare tio år, de senaste sju åren som biträdande restaurangchef. 

– Det bästa med Max skulle jag säga är kollegorna som man träffar varje dag. Tack vare Max har jag fått vänner för livet. Jag hoppas fler vill söka sig till oss, och i mitt tycke bygga Växjös roligaste arbetsplats, säger Daniel Stjernling.

Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.

Läs mer om: MAX
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047