23948sdkhjf

Nytt svenskt foodtech-bolag släpper hampakorv med Urban Deli

Nytt köttsubstitutbolag nischar in sig på att göra produkter med hampaprotein. 

Det svenska foodtech-bolaget Boom Food, som grundades 2021 av Erik Rune och Hans Karlstrand, slår ihop sig med Axfoodägda Urban Deli för att lansera en korv gjord med hampaprotein. 

– Vår kärlek till hampa grundar sig i tron på att den verkligen kan bli en gamechanger för både folkhälsa och miljö i framtidens matrevolution, säger Erik Rune, en av grundarna till Boom Food.

Korven som är nordafrikanskt kryddad kallas för the Mighty Merguez. Boom Food arbetar med att utveckla en kebabvariant på hampa. 

– Det ska bli spännande att följa och vara en del av Boom Foods utveckling. Vi har serverat ”Hampakorv i tunnbrödrulle med nästan klassiska tillbehör” i våra restauranger och sålt den som middagskasse i våra butiker. Vi har fått så mycket positiv feedback som vi delar med Erik och Hans, och efter hampakorven ser vi fram mot att också få testa hampakebaben, säger Sara Kokk, marknadschef på Urban Deli.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062