Silvermedalj för kocklandslaget: ”Marginalerna inte på vår sida”
Det räckte inte ända fram, men det blev en silvermedalj för svenska kocklandslaget när Culinary World Cup avgjordes i veckan i Luxemburg.
– Vi är såklart besvikna att vi inte riktigt nådde hela vägen fram, siktet har varit inställt
på att försvara vårt guld sen vi började träna ihop som lag. Vi hade tyvärr inte
marginalerna på vår sida och det var en riktigt tajt strid i toppen där Schweiz bjöd på
tufft motstånd. Vi är dock väldigt tacksamma för det otroliga stöd vi upplevt från fans
och familj både här på plats och hemifrån, otroligt mäktigt och något jag aldrig
kommer att glömma, kommenterar Jens Ericsson, general manager kocklandslagen.
Guldet gick till Schweiz, meda Norge som trea.
Sverige inledde bra med en förstaplacering i grenen Varmköket, eller Restaurant of the Nation som grenen också kallas. På tisdagen genomfördes den nya grenen Chef’s Table och på torsdagen presenterades de slutgiltiga resultaten.
– Alla fantastiska aktörer runt omkring oss har verkligen varit en otroligt viktig del av vår
resa. Det var detta vi ville lyfta med vårt tema Embrace, och även om det inte blev
guld är jag grymt stolt över lagets prestationer under detta VM. Nu blickar vi framåt
och laddar inför OS 2024, berättar Marie Skogström, coach för kocklandslaget.
Inte heller det skånska regionala klocklaget ”Skåne Kulinar” nådde ända fram i Culinary World Cup. Det blev en silvermedalj även för det skånska lag som tävlade mot ett 30-tal regionala lag från hela världen.
Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.