En ny matdestination med stjärnkockens signum
Stjärnkocken Thomas Sjögren kliver in på Hällsnäs Hotell & Restaurang i Mölnlycke med ett nytt matkoncept. På nya restaurang Signum ska det serveras en avsmakningsmeny med minst 18 serveringar, inspirerad av de fyra elementen och med fokus på fisk och skaldjur samt råvaror anpassade efter den nordiska säsongen.
Thomas Sjögren har tagit fram matkonceptet ihop med kockkollegerna Markus Pettersson och Hampus Fors, som båda har ett långt förflutet på stjärnkrogen 28+.
Med restaurang Signum infriar Årets kock 2015 en dröm. Målet är att skapa Västsveriges nya matdestination.
– Att få skapa rätter med de bästa råvarorna på en underbar plats som ger sinnesro direkt man kommer hit, känns otroligt inspirerande. Vår målsättning är att Signum ska bli en egen matdestination dit man kommer för att njuta av god mat och god dryck. Vi arbetar för fullt med att få klart det sista och vi är supertaggade på att få slå upp dörrarna i början på maj, säger Thomas Sjögren i en kommentar.
Restaurang Signum blir en del av Hällnäs Hotell & Restaurang, som drivs av Scandinavian Resorts och Goldrest.
Artikeln är en del av vårt tema om Öppning.