Regnskogsmiljö i Göteborgs nya drinkpalats
I dag öppnar Botánico i Göteborg. Krögarna bakom satsningen utlovar urban jungle dining med nikkei-kök och cocktailbar.
– Hela konceptet bygger på en regnskogsinspirerad miljö. Allt från formgivningen på baren, när den är upplyst ska den vara som en glödande lägereld i mitten av det här rummet, till att borden ska vara inspirerade av vattenpölar, säger Tobias Andersson till Göteborgs-Posten.
Han gör satsningen i den klassiska restauranglokalen på Aschebergsgatan tillsammans med Dan Enelund och Niklas Bengtsson.
– Som enskild krog är det en av de större investeringarna som gjorts i Göteborg, säger Andersson.
Restaurangen är, skriver Göteborgs-Posten, indelad i två våningar, båda inspirerade av djungeln.
Det övre planet är mer av en renodlad restaurangdel. Maten är en blandning av asiatiskt och latinamerikanskt, mer specifikt nikkei, den senaste fusionstrenden där det peruanska och japanska köket blandas. Annars lägger Botánico ett stort fokus på drinkar.
På nedervåningen kommer det att vara mer puls. Här kommer man in i den djupaste djungeln, och det finns en loungig barkänsla. Det ska serveras sushi och cocktails, även om sushin inte är på plats direkt när krogen öppnar.