Kocklandslaget spikat – får två lagkaptener
De nya laguppställningarna för Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget är klara.
Fredrik Ander och Albin Edberg är sedan tidigare klara som team managers för Kocklandslaget respektive Juniorkocklandslaget. Kocklandslaget har nu också fått två lagkaptener i Desirée Jaks och Emil Persson.
– Det känns fantastiskt att vi nu har spikat våra lag, vi har fått till en bra mix för både juniorerna och seniorerna och jag ser fram emot att dra igång våra träningar. Det nya upplägget med två lagkaptener för Kocklandslaget ser jag som en stark fördel då Desirée och Emil kan driva på laget och både inspirera och utmana dem, säger Jens Ericsson, general manager för kocklandslagen.
Siktet är inställt på Culinary World Cup 2026 och Culinary Olympics 2028.
– Jag känner verkligen att vi har alla förutsättningar för att säkra medaljer i kommande mästerskap, fortsätter Ericsson.
Här är den nya laguppställningen i Kocklandslaget 2025-2028:
- Desirée Jaks, 29 år från Gdansk, driver Jaks Gastronomi AB
- Emil Persson, 31 år från Svedala, driver Björkhaga Gastronomi
- David Forsman Törnqvist, 29 år från Tibro, kock på Nour i Stockholm
- Filip Ekdahl, 32 år från Linköping, kock på Faccia Grassa i Göteborg
- Markus Hedemo, 31 år från Stenkullen, kock på SK Mat & Människor i Göteborg
- Moa Johansson, 28 år från Sommen, kock på Bar Nîmes
- Nadja Kalm, 24 år från Kastlösa på Öland, kock på Sushi Sho i Stockholm
- Sebastian Lönnberg, 28 år från Kalmar, kock på Sons & Daughters i San Fransisco
- Josefin Pagander, 26 från Fjällbacka, konditor på Gothia Towers
- Rebecka Steen, 25 från Göteborg, konditor på Gothia Towers
Här är den nya laguppställningen för Juniorkocklandslaget 2025-2028:
- Benjamin Hellström, 21 år från Tallboda i Linköping, kock på Hantverket i Stockholm
- Calle Johansson, 21 år från Ingelsträde i Höganäs, kock på Vyn i Simrishamn
- Carl Böhrens, 22 år från Stockholm, kock på Operakällaren
- David Lauri, 21 år från Luleå, kock på Tegelbacken
- Ida Brixhall, 21 år från Ängelholm, bagare på Lindeberg bageri och konditori i Orminge
- Love Lidström, 19 år från Sollentuna – kock för catering och evenemang
- Max Salomonsson, 21 år från Piteå, praktiserar på Knystaforsen i Torup
- Moa Löfqvist, 22 år från Hörby, souschef på Tennstopet i Stockholm
- Nora Pålsson, 19 år från Täby, studerar på Sturegymnasiet i Halmstad
- Tilda Svensson, 21 år från Jörlanda, kock på Etoile i Stockholm
- Alma Knez, 18 från Halmstad, studerar på Sturegymnasiet i Halmstad
Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.