Blå Porten gör vegetarisk krogsatsning
Klassiska Blå Porten har öppnat filial i Liljevalchs nyinvigda tillbyggnad på Djurgården i Stockholm. Inne i Liljevalchs+ finns nu den vegetariska satsningen Blå+.
Den nya restaurangen drivs av köksmästaren Johan Lundin, med erfarenhet från bland annat Operakällaren, Sturehof och Berns. Vegetarisk mat med inspiration från hela världen utlovas. Smoothies och juicer ingår också i konceptet.
– Det blir lite av en ny kokbok för mig. Men det känns otroligt inspirerande, säger han.
Även konsthallens huvudbyggnad har renoverats. Blå Porten återöppnade den 2 augusti efter upprustningen.
Blå Porten och Blå+ ingår i Boqueria Group. Familjeföretaget ägs av bröderna Napolyon och Asmar Sürer som under 2000-talet förvärvat ett antal välkända krogar som de idag driver och förvaltar. Förutom Blå Porten och de tre Boqueria-restaurangerna ingår även Agaton, Pelikan och Nytorget 6 i Boqueria Group.