En kvinna och sju män till Årets kock-final
Finalisterna i Årets kock 2021 är klara. Preci som förra året är det sju män och en kvinna som kvalificerat sig för finalen. Louise Johansson från Lucka & Lådan i Göteborg den enda kvinnan kvar i den mansdominerade tävlingen.
– Vi har fått ta del av och smaka på hela 32 rätter i dag där många håller en mycket hög nivå. Det har inte varit enkelt att utse de åtta kockar som nu går vidare till final, men det känns som vi har fått fram ett fantastiskt starkt finalfält, säger juryordföranden Tommy Myllymäki i en kommentar.
Här är de kockar som valts ut av Tommy Myllymäki och resten av juryn:
- Christian Siberg - Omaka, Stockholm, 357,5 poäng
- Anders Isaksson - Compass Group, Stockholm, 310 poäng
- Louise Johansson - Luckan & Lådan, Göteborg, 297,5 poäng
- Luqaz Ottosson - Restaurang ROT, Gotland, 290 poäng
- Henric Herbertsson - SK Mat & Människor, Göteborg, 282,5 poäng
- Gustav Leonhardt - Agrikultur, Stockholm, 280 poäng
- Martin Karlsson - Grenna Hotell, Gränna, 257,5 poäng
- William Brittsjö - Ricordi, Stockholm, 205 poäng
I dag presenterades även den första finaluppgiften: att laga en varm huvudrätt på gul lök som huvudråvara.
– Gul lök är en spännande och intressant råvara som kan varieras på många sätt. I den här uppgiften kommer den gula löken att få spela huvudrollen, säger tävlingsledaren Tom Sjöstedt.
Finalen i Årets Kock avgörs den 16 september.
Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.