Ny grönare snabbmat i Folkparkens grillkiosk
En grillkiosk med lucka mot Sveavägen i Stockholm ingår som en dle av restaurangen Folkparkens koncept. När grillkiosken nu öppnar för säsongen byter den inriktning och regi. Matbolaget Green Butcher flyttar in med sin snabbmat på svenska grönsaker.
– Vi saknade god vegetarisk snabbmat gjord på riktiga grönsaker istället för låtsaskött och soja. Därför har vi bland annat utvecklat en helt egen vegansk färs på svensk rödbeta, gulärt och havreris som verkligen fungerar smakmässigt, säger Jon Birgne, en av grundarna till Green Butcher och även delägare i Trädgården och hjärnan bakom den vegetariska restaurangen Växthuset.
Samarbetet med Folkparken blir Green Butchers första restaurang.
– Genom Folkparken kan vi nu öppna vår första egna restaurang vilket är ett viktigt steg för vår fortsatta expansion.
Folkparken drog igång under hösten 2019 med restaurang, bar och grillkiosk.
– Green Butcher ligger rätt i tiden och är ett bra komplement till vår egen meny från rökskåpet och kolgrillen inne på Folkparken. Samtidigt delar vi synen att det ska vara lekfullt, enkelt och opretentiöst att besöka oss, säger Magnus Bergh som är en av grundarna bakom Folkparken.