Dricks återinförs på Boulebar
Det höll i åtta år, men Boulebar återinför nu dricks på samtliga sina restauranger. Orsaken uppges vara hårdare konkurrens på arbetsmarknaden och uteblivna vinstmarginaler.
– I kölvattnet av corona har vinstmarginalerna försvunnit helt och hållet för oss och många andra. Vi vill precis som alla andra i branschen också ha de bästa förmågorna i våra team. Idag är det svårare att vara attraktiv utan dricks, förklarar Henrik Kruse, grundare och vd.
När Boulebar för åtta år sedan slutade med dricks var ambtionen att i stället erbjuda högre grundlöner och satsa på utbildning och medbestämmande.
– Vi tyckte att dricks var ett smart men aningen förlegat belöningssystem som krånglade till det både för gästen och för oss själva.
Under det coronapräglada fjolåret tvingades Boulebar, precis som många andra restauranger, att säga upp stora delar av sin personal och har heller inte kunnat erbjuda lika trygga anställningar. Bolaget har därför fått omvärdera sitt beslut om dricks.
Det finns i dag totalt åtta Boulebarer i Malmö, Göteborg, Örebro, Stockholm och Köpenhamn.