Rödbeta och äppelskrutt vinnande recept för Årets ekokock
Årets ekokock är utsedd. Vinnaren heter Anders Johnsson och kommer från Slyteviken Kreativ Catering & Matstudio i Örebro.
Årets tävling är den sjunde i ordningen och är öppen för alla svenska kockar som med sitt arbete vill göra skillnad inom hållbarhetsområdet. Tävlingen avgjordes på Rinkabygård uanför Växjö.
Deltagarna fick i uppgift att skörda sina egna råvaror samt plocka ihop torrvaror och mejeri från en specifik råvarukorg. De tävlande skulle också namnge sex olika äpplen samt laga en valfri äppelrätt på Aroma samt vad som går att skörda på gården.
Bäst på detta var Anders Johnson. Hans vinnande rätter:
- Timjanstekt rödbeta på spett med ingefärsplommon och morot från Feminist Farmers
- ”Äppelpaj” med äppelskrutt och äppelgranité
Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.