23948sdkhjf

Stjärnkrögarens mål: Göra Operakällaren till tvåstjärnig restaurang

Emanuel Tärnqvist har utsetts till executive chef för Operakällaren och kulinarisk ledare för hela Operahuset.

Förra sommaren fick Operakällaren ett nytt team i köket, då Daniel Höglander och Emanuel Tärnqvist från tvåstjärniga krogen Aloë tog över som gastronomisk ledare respektive kökschef. Strax före jul avled Daniel Höglander hastigt och parhästen Emanuel Tärnqvist blev ensam kvar med det prestigefyllda uppdraget att ta Operakällaren in i 2020-talet. 

Nu har Tärnqvist fått den formella titeln executive chef för Operakällaren. Han tillträder samtidigt som kulinarisk ledare för hela Operahuset. 

– Mitt och Daniels mål när vi tog över Operakällaren förra sommaren var att öppna upp huset på ett nytt sätt och skapa en plats där människor möts och delar oförglömliga stunder. Vi har kommit en lång bit på vägen, och nu ser jag fram emot att fortsätta utveckla köket och vara den första kulinariska ledaren på Operakällaren att ta två stjärnor, säger Emanuel Tärnqvist.

Operahuset lanserades i november som en gemensam plattform för gastronomi, fest, event och möten med de kända varumärkena Operakällaren, Café Opera, Operaterrassen och Operabaren under ett och samma tak.

Enligt Oscar Durling, vd för Operahuset som ingår i Nobis Hospitality Group, syns en ökad efterfrågan på stora middagar, både från privatpersoner och företagskunder. 

– Genom att utse Emanuel till kreativ ledare för den gastronomiska upplevelsen i hela huset säkerställer vi att allt som serveras håller absolut toppklass, säger Oscar Durling.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094