Här är Årets rätt
Förra årets kåltaco följs i år av torskbiff. Årets kock 2019, Martin Moses, har komponerat Årets rätt 2020.
– Jag kände direkt att jag vill att rätten ska spegla min egen matfilosofi med rena smaker och svenska råvaror. Att det blev fisk är ju också en självklarhet med tanke på min hemmahamn i Göteborg, säger Martin Moses.
Torskbiffen serveras med grovmosade vita rotfrukter, ljumna citronpicklade grönsaker och kål, skummig dillsås och rostade frön.
– Jag hoppas att denna rätt kommer att bli en favoriträtt hemma i köken, både nu och i framtiden.
Årets rätt är tänkt att bli en ny tradition. Tanken är att rätten ska kunna serveras både hemma och på restaurang, vara klimatsmart och lagad på råvaror tillgängliga i vanliga mataffärer över hela landet under större delen av året. Den skapas alltid av Årets kock, det vill säga regerande svenska mästaren i professionell matlagning.