De samarbetar för hållbar restaurangdrift
Som många andra företag lägger Martin & Servera till ett X för den del inom företaget som jobbar med utveckling av digitala tjänster. Restauranglabbet är ett innovationsprojekt som samlar näringsliv och akademi för att undersöka hur hållbart och cirkulärt ett komplett och komplext restaurangsystem kan bli.
Martin & Servera X och Restauranglabbet ska nu tillsammans arbeta för att utveckla en mer hållbar restaurangdrift. Områden som samarbetet kommer att beröra är cirkulär ekonomi, matsvinn och foodtech.
Johan Gottberg, en av initiativtagarna till Restauranglabbet, uppskattar att Martin & Servera går in i samarbetet.
– Vi delar samma ambition, att uppgradera och säkra framtidens restaurangbransch.
Emilia Liljeström är chef för digitalisering och innovation på Martin & Servera Restauranghandel.
– Syftet är att utveckla lösningar som kan hjälpa våra kunder att bli än mer framgångsrika. Ju snabbare vi vågar testa nya idéer, desto snabbare kommer vi lära oss och utvecklas, menar Emilia Liljeström.