Restauranger och storkök börjar med returlådor
Nu är det klart att branschorganisationen Livsmedelsgrossisterna kommer att börja använda livsmedelsbranschens system för returlådor inom restaurang och storkök. Detta efter att man skrivit ett avtal med Svenska Retursystem. Från och med april i år kommer man att börja distribuera frukt och grönt i returlådor och sedan skalar man upp retursystemet till att bli mer heltäckande.
Enligt Svenska Retursystem skapar man effektivare logistikflöden, minskar koldioxidutsläppen, förbättrar arbetsmiljön och minskar matsvinnet. Lådorna tillverkas av återvinningsbar plast, och har en livslängd på 15 år.
– Vi har sedan länge arbetat med att använda våra resurser så effektivt som möjligt. Det kan handla om allt från att minska matsvinnet till att sänka miljöbelastningen från våra transporter. Att vi nu börjar använda returlådor är ännu ett steg i resan för ökad hållbarhet i branschen, säger Stefan Bergström Hedmark, vd på Martin och Servera logistik, i ett pressmeddelande.