Köttfest på Stockholmsrestaurang
Vassa Eggen bjuder den 22 till 26 januari in till ”Quality Meat Week”.
- Vi vill uppmärksamma att i en tid då vi ska minska vårt intag av kött är det extra viktigt att när man ska unna sig så ska det ju vara värt det. Bra kött, rätt uppfött och till ett pris som motsvarar kvaliteten, säger Niklas Odin, delägare Vassa Eggen i en kommentar.
I fokus är entrecôte och restaurangen har valt att inte bara ta fram tre olika kvaliteter utan också varierande serveringssätt och tillbehör. Köksmästare Linda Engberg har satt ihop tillbehör som passar till och restaurangens sommelier Jon Oscarsson presenterar under dagarna ett urval av tre röda viner från olika distrikt som passar fint till entrecôte.
På menyn ryms dansk entrecôte draperad i anklever och lagd i talg en vecka, skånsk entrecôte som mörats i fem veckor i restaurangens mörningskyl och servera på ben samt Wagyu entrecôte från Chile som ska grillas.