23948sdkhjf

Klart: De går vidare i Pizza-SM

Semifinalen är över på Gastronord – nu väntar final.

Sju semifinalister klev in i ringen i i Pizza-SM på mässan Gastronord – och fyra finalister klev vidare till finalen.

De fyra som gick vidare var Oscar Laving, Gastropizza, Norrköping, Giorgio Paoli, Vallentuna, Mattias Paulsson, Restaurang Asplund, Solna och Amir Bozaghian, Vezzo, Umeå.

– Det känns underbart att gå vidare, man vill ju vara i final, säger Amir Bozaghian som varit med i semifinal förut men som, nu för första gången är med i finalen.

I slutkampen ska pizzabagarna laga två pizzor, sin egenkomponerade pizza samt en margharita; för att kunna avgöra teknisk skicklighet.

– Det känns bra att laga en margherita också, det finns ingen anledning att gömma sig bakom intressanta och smakrika ingredienser, säger Amir Bozaghian.

Degen stod i fokus i år – iallafall när juryn bestående av kockar, bagare och före detta vinnare blev tillfrågade.

– Det handlar om mineralerna, sältan, syrligheten och krämigheten som ska komma fram medan man tuggar och den blandas upp med saliven så att sötman kan komma fram, säger bagaren och jurymedlemmen Sébastien Boudet.

En av semifinalisterna Simone Roosqvist från Vezzo i Umeå uteblev på grund av sjukdom.

Finalen går att se live här:

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094