Hon prisas för gastronomisk gärning
Malin Söderström tilldelas utmärkelsen vid White Guide Gala i Blå Hallen i Stockholms stadshus 5 mars. Hon är andra kvinnan att tilldelas utmärkelsen sedan starten 2006 och efter Karin Fransson som fick priset 2008.
Tidigare pristagare är bland andra Leif Mannerström, Christer Lingström, Mathias Dahlgren, Thomas Drejing, Stefano Catenacci, Per Bengtsson, Björn Persson samt Ulf Wagner som fick priset i fjol.
Motiveringen till utmärkelsen lyder;
För att med en jordnära matfilosofi under många år ha varit en inspirerande förebild i en mansdominerad kockvärld genom både tävlingsengagemang, utbildningsprogram och framtidsorienterade krogprojekt.
Malin Söderström har en lång kock- och krögarkarriär i bagaget och var första kvinnan att ta plats i Svenska Kocklandslaget. Förutom sina egna tre restauranger Hjerta, Moderna Museets restaurang och The Fishery, har hon ansvarat för Nobelmiddagen, engagerat sig i diverse tävlingar för unga kockar, lagat mat i tv och skrivit kokböcker.