23948sdkhjf

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

För 42:e året i rad anordnar Chaîne des Rôtisseurs, gastronomisk förening för både professionella krögare och amatörer, tävlingen för unga kockar som är verksamma på restauranger anslutna till föreningen i drygt åttio länder.

Med ung innebär att kockarna vid tävlingstillfället inte fyllt 27 år.  Årets svenska tävling äger rum den 26 februari och segraren deltar i världsfinalen i Taiwan i september. 

Tävlingen följer Chaînes internationella regler där varje deltagare, från en hemlig korg med identiska råvaror, tillagar en meny för fyra personer - förrätt, varmrätt och dessert.

Tävlar gör Viktor Arabzadeh hos Swedish Taste i Göteborg, William Brittsjö hos Oaxen Krog i Stockholm, Marcus Forsberg hos Oaxen Slip i Stockholm, Henric Herbertsson hos SK Mat & Människor i Göteborg, Fabian Olli Johansson hos Rot, i Visby och Philip Lindgren hos Stadshuskällaren  i Stockholm.


Juryn som utsett årets finalister består av Kurt Weid, internationell domare, Johan Andersson, restaurang AG, Cajsa Johansson, Cajsas Kök , Jimmi Eriksson, Årets Unga Kock 2013,Silvermedaljör i International Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2013 och  Årets Kock 2016 och även medlem i Svenska Kocklandslaget.

Därtill sitter Christina Möller, Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens vänner, Monica Sander från Årets Kock och  Carl Wachtmeister, Chaîne des Rôtisseurs, Bailli Délégué i jryn.

Köksjuryn består av Lars Sunekvist, Stockholms Hotell & Restaurangskola, Lena Eriksson, Svenska Kockars Förening. 

Urvalsjury har varit Henrik Norström från Lux dag för dag,  och Björn Persson, från Koka. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063