23948sdkhjf

Mer sjömat på restaurangerna

Svenskarna äter generellt för lite fisk och konsumtionen minskar. Det menar Norges sjömatråd som dock noterar att fiskkonsumtionen ökar på restaurangerna.

Svensken äter fisk i genomsnitt 1,4 gånger per vecka vilket är under Livsmedelsverkets rekommendation på två till tre gånger per vecka, enligt rapporten ”Sjömat i Sverige 2017” från Norges sjömatråd. Därtill sjunker konsumtionen och minst fisk äter den yngre generationen. Statistiken bygger på siffror från nära 5 000 hushåll.

Men statistiken visar samtidigt ett uppsving för sjömat på restaurang och 43 procent av 18 till 34-åringarna äter sjömat på restaurang minst en gång i månaden, vilket är en klar ökning jämfört med 2016. Därtill har även svenskarna blivit mer öppna för att prova nya fisksorter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063