23948sdkhjf

Årets kokböcker utsedda

Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman har tilldelats utmärkelsen Årets bästa måltidslitteratur, alla kategorier.

När Måltidsakademin plockar fram 42 vinnare ur kokboksfloden föräras författarna Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman utmärkelsen Årets bästa måltidslitteratur, alla kategorier för boken Från grunden med systrarna Eisenman. Boken vann också i klassen Grundkokböcker.För bokens fotografi och form svarar Hélen Pe och Peter Alenäs och boken är utgiven på Bonnier Fakta.

Motiveringen löd:

Landets aspirerande mathantverkare har fått sin heliga skrift. Om man vill frambringa ost, kimchi, marmelad, snacks, läsk eller torka kött – allt finner man i detta vackra verk.Sällan har en grundkokbok varit mindre grund och mera grundlig.

Priserna för Årets Svenska Måltidslitteratur delades ut för sjuttonde året i rad. I år är titlar i den förteckning somMåltidsakademien ger ut över årets produktion, vilket gör att Sverige fortsätter att vara det land som ger ut flest kokböcker per capita.

Prisutdelningen skedde på Kungliga Biblioteket i Stockholm och sker också i samarbete med The Gourmand World Cook Book Awards.

Här finns samtliga vinnare av Måltidsakademiens Årets Svenska Måltidslitteratur 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11