Myllimäki samarbetar med Finnair
Tommy Myllimäki har tagit fram en grönsaksbetonad meny för mat som ska serveras i business class på alla långdistanslinjer med avgång från Helsingfors från och med den 7 februari 2018.
– Samarbetet med Finnair är väldigt roligt och lärorikt. Den största utmaningen med projektet är att finna nya lösningar för vad som är möjligt att servera uppe i luften och hur det ska värmas ombord. Man är ganska begränsad, men då uppstår det också spännande möjligheter. Min filosofi är att mat ska vara ren, enkel, lättförståelig och alltid säsongsbetonad. Inga krångligheter helt enkelt. Bara mycket bra mat och goda smaker, säger Tommy Myllimäki i en kommentar.
Sedan 2013 har flygbolaget ett så kallat signaturkockprogram och har bland annat arbetat med finske kocken Jaako Sorsa och kinesiske Steven Liu.
Tommy Myllimäki
Bon Lloc samt med egen verksamhet och är även i dag kreativ chef för Riche och Sturehof i Stockholm.