Max i forskningsprojekt
Stiftelsen för miljöstrategisk forskning, Mistra, ger 45 miljoner kronor till forskning om hållbar konsumtion. Det fyraåriga forskningsprojektet leds av Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm och Max Burgers är partner och medfinansiär. Ett av områdena som forskningen fokuserar på är mat och förutom hamburgerkedjan deltar även ICA, Oatly och Food for Progress i projektet.
- Som alla andra restauranger är vi en del av problemet men vill också vara en del av lösningen. Förra året fyrdubblade vi försäljningen av våra klimatsmarta gröna burgare. Det ska bli otroligt spännande att både få bidra till forskningen och göra det lättare för våra gäster att göra hållbara val. Förhoppningsvis kommer det också att bidra till att fler företag ställer om. Vi behöver tillföra oss själva och omvärlden vetenskapligt prövade metoder för att hållbar konsumtion ska gå från ett nischat konsumentbeteende till att nå det stora flertalet, säger Kaj Török, hållbarhetschef Max Burgers.