23948sdkhjf

Svenska konditorer redo för Coupe du Monde

Svenska Konditorlandslaget har visat upp sitt tävlingsbidrag i sitt tränings kök på Chokladfabriken i Stockholm. VM, Coupe de Monde de la Pâtisserie äger rum i Lyon, Frankrike 22-23:e januari. Det är tredje gången ett svenskt konditorlandslag tävlar i VM i Lyon. 

Temat som laget valt är Fashion och samtliga delar som laget skapar under tävling andas mode och estetik med en feminin känsla.
"I detta VM är det svenska laget unika med två kvinnliga tävlanden, något som vi tror präglar både vårt sätt att tävla och vårt bidrag, säger Maria Grave, lagmedlem och ansvarig för sockerskulpturen och chokladtårtan"

Idag åker laget ner till Lyon och den 23 är Sveriges tävlingsdag.

Under tävlingens 10 timmar ska laget skapa:

1 chokladskulptur - 1,25 meter hög
1 sockerskulptur - 1,25 meter hög
1 isskulptur - 1,5 meter hög tillverkad av 220 kilo is
15 desserter
3 chokladtårtor på Valrhona-choklad
3 fruktglasstårtor baserade på fruktpuré från Ravi Fruit

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063