Fasan + vegetariskt = tävlingsrätter Årets Kock 2017
I Årets Kock 2017 är huvudråvaran till tävlingsuppgift 2 fasan
Uppgiften för finalisterna är att för juryn servera en varm huvudrätt där fasan som huvudråvara framgår tydligt på tallriken. Vidare kan en à part och sås serveras vid sidan.
– Eftersom finalen ska genomföras i Skåne ville vi hitta en regional råvara som är hållbar och tillgänglig i årstiden när tävlingen genomförs. Fasan är inte heller en råvara vi haft med som tävlingsuppgift tidigare. En spännande utmaning för finalisterna, säger Jonas Dahlbom, Årets Kock 1996 och medlem i Utvecklingsgruppen för Årets Kock – SM i professionell matlagning.
Den första tävlingsuppgiften omfattar att skapa 5 smårätter av grönsaker, varav minst 2 av de 5 ska vara varma. Samtliga rätter ska vara helt vegetariska men ägg, mejeri och ost är tillåtna.
På finaldagen har finalisterna totalt 5 timmar på sig att färdigställa sina två tävlingsuppgifter.
Länk till tävlingsuppgifterna: www.aretskock.se/final-malmo/