23948sdkhjf

Många kock-kokböcker i år

Kockarna är flitiga vid skrivbordet: När det senaste årets måltidslitteratur sammanställts ser man att många kockar har vigt sin tid åt gastronomiska anrättningar i litterär form. Förra året var kokboksförfattande kockar relativt få.


Ett dussin böcker har skickats in från förlagen för att bedömas av Måltidsakademiens Biblioteksstiftelse. Lika många kockar har fattat pennan och dessutom journalisten Britt-Marie Mattson som samarbetat med Leif Mannerström i boken Matens makt. Här är listan:

Mathias Dahlgren, Hemkunskap
Marco Baudone, Från Brasserie till Franskt Lantkök

Markus Aujalay , Markus pasta

Tommy Myllimäki, Kött, fågel och vilt

Paul Svensson, Grilla vego

Tom Sjöstedt , Lilla Ego en oklassisk kokbok

Jonas Lundgren, Jonas paleokök

Jan Hedh, Julens söta

Björn Frantzén, The Flying Elk

Leif Mannerström & Britt-Marie Mattsson, Matens makt

Stefan Ekengren, Husman

Jamie Oliver, Familjens favoriter

De 23 november är det prisutdelning i det som brukar kallas för Årets måltidslitteratur, ett evenemang som styrs upp av av Måltidsakademiens Biblioteksstiftelse och som i år kommer att husera under Sveriges Radios tak i Stockholm. Precisering kommer. De tolv kokböckerna bedöms i skiftande kategorier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063