23948sdkhjf

Växjö får ny restaurangskola

Restaurang- och livsmedelsprogrammet står inför en uppgradering de kommande åren.
– Mat-, hotell- och upplevelsekonceptet på Kungsmadskolan kommer att vävas ihop till en helhet, säger Anna Tenje, ordförande i utbildningsnämnden i Växjö.
Det finns idag tre inriktningar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet i Växjö. Inriktningarna Färskvaror, delikatesser och catering och Kök och servering har sin karaktärsundervisning på skolan Ringsberg och sina teoretiska studier på Kungsmadskolan. Inriktningen Bageri och konditori finns för närvarande på Kungsmadskolan.

– Planeringen är att restaurangskolan i sin helhet kan ta plats i ombyggda lokaler på Kungsmadskolan till höstterminen 2018, berättar Anna Tenje. Samtidigt planeras det för ett nytt kök och en större matsal på Kungsmad till höstterminen 2019. Sammantaget blir det ett lyft som ligger helt rätt i tiden. Restaurangbranschen har en mycket stark utveckling och det finns en ökad medvetenhet hos konsumenterna. Det ställer krav på utbildad personal med känsla för hög kvalitet.

Enligt Arbetsförmedlingens prognoser är möjligheterna till arbete mycket goda för de som tar studenten från Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Bland annat har det utbildats för få kockar för att tillgången ska möta efterfrågan, och efterfrågan väntas dessutom fortsätta öka de kommande åren. Likaså är efterfrågan stor på servitriser/servitörer och bagare och konditorer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.073