23948sdkhjf

Let's dance på alla krogar?

Den kallas ibland för Sveriges konstigaste lag – förbudet mot att dansa i lokaler som till exempel restauranger och barer där det saknas danstillstånd. Snart är den kanske ett minne blott. Vänsterpartiet föreslår nu att dansförbudet ska l bort och det verkar som övriga partier håller takten och låter sig föras i samma riktning.
Den 14 april kommer det formella beslutet att fattas. Men förslaget från som Vänsterpartiet lagt har redan fått enigt bifall i Justitieutskottet. Det innebär i att lagändringen redan är beviljad.

I krognäringen hörs positiva röster kring lagändringen:

– Det är ett steg i väldigt rätt riktning och jag hoppas att det i så fall blir lättare att arrangera spontana fester med dans och musik utan att behöva gå igenom den djungeln av byråkrati som det är i dag. För mig är detta en väldigt konstig lag. Jag har jobbat med personer som suttit i polisförhör för att människor har rört sig "rytmiskt till musiken" på deras ställen, vilket är helt barockt, säger klubbarrangören Andreas Leander-Engström, som bland annat jobbat med F12, Musikaliska och Berns till dn.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093