Årets Servicehandlare satsar på närodlat
I går kväll stod det klart att Helena och Ulf Göök, ägare av Korv me mos i Tvååker i Halland, blev Årets Servicehandlare. Eller som priset mera högtidligt heter: Convenience Retail Awards. I motiveringen heter det bland annat att de skapat en modern snabbmatsrestaurang där närodlat och lokalproducerat är ledorden.
Far och dotter Göök övertog ett stängt gatukök av traditionellt slag som de utvecklat på ett smått unikt vis. De satsar på sallader och smörgåsar vid sidan av det vanliga sortimentet och köper in närodlade råvaror och tillverkar de flesta charkprodukterna själva. Helena och Ulf har även byggt en uteservering av samt köpt in ett angränsade hus för att där jobba med catering och beställningar för större grupper. I grunden finns dock det lilla gatukökets själ.
- Vi vill lyfta fram Korv me mos som en långsiktig satsning och en utveckling helt i tiden. Det ligger i ett litet samhälle på landsbygden men har kunder från både när och fjärran, säger Bengt Hedlund, vd i Svensk Servicehandel & Fast Food och påpekar att tanken med närproducerat verkligen visat sig vara rätt och att omsättning och lönsamhet har en positiv utveckling. Dessutom är det duktiga och trevliga ägare som månar om sina gäster, sina anställda och sin bygd. Vi är mycket imponerade av Korv me mos.
Priset delades ut i går kväll i samband med Axfood Närlivs Servicehandelsdagar i Göteborg.
Fakta om Korv me mos
Ligger i Tvååker med 2 500 invånare, 15 km sydost om Varberg (på vägen mot Ullared)
Ägs av Helena och Ulf Göök