Harrys med egen truck
Restaurangkedjan Harrys hakar på foodtruck-trenden och rullar ut sin nya truck i Göteborg från och med idag 7 april. Det blir klassiskt svenskt men med twist.
– Hittills har vi sett trucks med olika typer av amerikansk och asiatisk inriktning. Harrys foodtruck serverar tolkningar på klassiska, svenska rätter. Samtidigt ser vi det här som ett gyllene tillfälle att intensifiera dialogen med våra gäster. På så sätt lär vi oss mer om vad och hur framtidens gäst vill äta, säger Gustav Löfving som är marknadschef på Harrys.
Foodtruckens meny har krogkedjan tagit fram tillsammans med den välkände kocken och matkreatören Johan Åkerberg som tidigare gett ut flera böcker om mattrender. På menyn hittar man bland annat långtidsbakad rotselleri, äppelfläsk med surkål, Harrys kallrökta lax och nostalgidesserten radiokaka.
– Det informella och lättillgängliga ätandet blir allt mer populärt bland svenskarna, vi ser att det rullar ut foodtrucks över hela landet och inte bara i Stockholm och Göteborg. Idag ställer konsumenterna höga krav på maten de serveras. Man vill ha mer avancerad mat än korv med bröd och pulled pork samtidigt som det ska vara tydligt vart råvarorna kommer ifrån och hur de tillagats, säger Johan Åkerberg.
Harrys food truck kommer varje dag att stå på olika platser i Göteborg från och med den 7 april. Platsen meddelas via Instagramkontot @harrysgoteborg, Facebooksidan Harrys Göteborg och via appen Streetkäk.