23948sdkhjf

Stark trio ska leda nya Konditorlandslaget

De välmeriterade konditorerna Tony Olsson och Martin Isaksson, tillsammans med  internationellt tävlingserfarna Peter Jelksäter, bildar den trio som ska leda det nya svenska Konditorlandslaget. 
Just nu pågår rekryteringen av nya landslagsmedlemmar som ska kämpa mot Coupe de Monde de la Patisserie, VM för konditorer i Lyon 2017.
– Konditorlandslaget har, med goda smaker och elegant design, på bara två år, lyckats slå sig in som ett lag att räkna med i internationella sammanhang, när de kammade hem en sjundeplats i VM i januari i år. 
Det känns fantastiskt att få vara med och fortsätta utveckla laget men även att sprida kunskap och kännedom om yrkeshantverket och den höga kvaliteten på den svenska konditorbranschen, säger Peter Jelksäter, projektledare för Konditorlandslaget.

Två av medlemmarna från det tidigare laget blir kvar, Ronny Latva, RC Chocolat i Sigtuna, och Fredrik Borgskog, Clarion Post i Göteborg. Utöver dessa kompletterar den nya ledartrion laget med fyra nya konditorer samt tre elever som i framtiden kan utmana om platserna.

Intresset har varit stort och det nya laget är beräknat att vara fullständigt i slutet av april. Ett lag vars styrka baseras på den svenska lagkulturen och i kombination med yrkesskicklighet, konstnärligt skapande ska de göra desserten till måltidens höjdpunkt. Laget kommer även i fortsättningen att använda Chokladfabriken på Södermalm i Stockholm som träningsanläggning.

– Vår vilja och ambition är att det här yrket ska leva vidare och att branschen ska fortsätta utvecklas. För egen del har Coupe de Monde länge varit en dröm att få vara en del av, säger Martin Isaksson, som blir coach för laget.

Trion har högt ställda ambitioner från början och ser fram emot att tävla med svenska Konditorlandslaget. Närmast blir Nordic Pastry Cup 10 oktober på Stockholmsmässan, följt av Coupe De Monde Europe i Geneve 2016 och slutligen Coupe de Monde i Lyon 2017. 
Den nya lagledartrion har stor erfarenhet från tävlingssammanhang. Detta gäller inte minst Tony Olsson, som blir lagets juryrepresentant i tävlingarna och lagledare.

– Jag hade själv glädjen att tävla i Coupe de Monde när Sverige ställde upp 1995 och jag brinner verkligen för tävling överlag. Det är roligt och får en att växa både som lag och som individ. 
Jag är säker på att Sveriges Konditorlandslag kommer att gå långt internationellt. Vi har allt att vinna och siktet är högt ställt, säger Tony Olsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065