23948sdkhjf

Unga Ekokockar bildar nätverk – R&S blir plattform

Nätverket föreningen Ekokockar har startat och är öppen för alla som vill vara med. Ekokockars huvudsakliga syfte är att genomföra tävlingarna Unga Ekokockar och Årets Ekokock. En informationskanal för nätverket blir R&S och tidskskriftens mediakanaler.
Föreningen kommer även att verka för att bredda kunskapen om ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsfrågor inom den svenska restaurang- och matbranschen samt arbeta med och för en ökad medvetenhet om ovan nämnda frågor, genom publika evenemang och utbildningsinsatser.
Initiativet till föreningen är Erik Måneld och Ulrika Brydling som redan tidigare arbetat med tävlingarna men som nu tar ett större helhetsgrepp över dessa genom föreningen Ekokockar.
-Vårt mål är öka medvetenheten om ekologiskt tidigt i restaurangutbildningen och att de som är med och tävlar i Ung Ekokockar blir de mest framstående kockarna som sprider kunskapen om ekologiska råvaror och hållbarhetsfrågor vidare bland sina kollegor på krogen eller i framtida tävlingssatsningar nationellet och internationellt, säger Ulrika Brydling.
- Vi ser redan idag att många av de kockar som tävlat i Unga Ekokockar går vidare och finns med i juniorkocklandslaget, skickar in till Årets Kock och jobbar på många riktigt bra restauranger, säger Erik Måneld.
Ekokockar nås på ekokockar@gmail.com.

Unga Ekokockars nätverk kommer att kommunicera via Restauranger&Storkök, tidskriften, sajten foodnet.se och podcasten Prata Mat.
Intervju med Ulrika Brydling kommer inom kort på Prata Mat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094