23948sdkhjf

Paolo Roberto öppnar italiensk restaurang på Åhléns City

I sommar öppnar Paolo Roberto sin första egna restaurang, Restaurang Pane Fresco, på Åhléns City Stockholm. Större delen av restaurangens personal är också rekryterade från Italien. Äkta napolitansk pizza blir en signaturrätt.
Pane Frescos matkoncept bygger på utvalda råvaror direkt från den italienska landsbygden.
Konceptet är byggt för att utnyttja den 450 kvadtameter stora ytan, inklusive terassen, från morgon till kväll och innefattar: Pizza Verace Napolitana, Spaghetteria, Deli/brödbutik, Gelateria och Espressobar. Restaurangen kommer att erbjuda såväl frukost, lunch som middag, samt ha en liten butik med försäljning av färdig italiensk mat och familjen Robertos egna matprodukter.

Utifrån Paolos ursprung från Neapel är restaurangens paradrätt också huvudrätten i det napolitanska köket och en av världens mest kända rätter, pizzan. Neapel är platsen där man en gång i tiden uppfann pizzan.

För att tillverka äkta napolitansk pizza måste tillverkningen ske enligt vissa krav från Europeiska Unionen, som fastställt att rätten har skyddad ursprungsbeteckning. Många av råvarorna och produkterna kommer därför att direktimporteras från familjen Robertos hemtrakter i södra Italien och restaurangens pizzabagare kommer att jobba efter riktlinjerna från organisationen för ”Verace pizza Napolitana” (äkta napolitansk pizza).

Pane Fresco är också barnens restaurang, så Paolos pizzaskola för mini ”Pizzaiolos” (Pizzabagare) kommer förhoppningsvis att bli ett populärt inslag för alla barn som vill vara med och baka pizza.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063